125 Г. УНИВЕРСИТЕТСКИ БОТАНИЧЕСКИ ГРАДИНИ

Градина: София
Категория: Градини, Събития
Дата на публикуване: 22.06.2017 г.

Ботаническите градини на СУ „Св. Климент Охридски” отбелязаха своя юбилей

Тържеството се състоя в деня на лятното слънцестоене, 21 юни в парковата част на Ботаническа градина – София. Приятели от академичните, научни, управленски и образователни среди уважиха събитието. Празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие на институцията и работещите в градините, продължи с поднасяне на венци пред паметника на основателя на ботаническата градина и пръв професор по ботаника у нас – д-р Стефан Георгиев.
По повод юбилея бяха отправени поздравителни адреси от името Ректора на СУ „Св. Кл. Охридски” проф. Анастас Герджиков, директора на Университетска библиотека, изпълнителния директор на Музея на СУ „Св. Климент Охридски”,  деканското ръководство на биологическия факултет на Алма Матер и декана на Факултета по природни науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.
Колеги припомниха латинската сентенция „Per aspera ad astra” и с това приемаме с благодарност пожеланието за още поне 125 успешни години в развитието на ботаническите градини като научни, образователни и отворени към социално значими теми институции.
 
На многая лета!