Доброволци от аптеки Медея в Арборетума на Университетска Ботаническа градина София.

Градина: София
Дата на публикуване: 17.05.2024 г.

На 17 май 2024 година в Арборетума на Университетска Ботаническа градина София се проведе доброволческа акция. Обектът, който се намира в квартал Хладилника между мол Парадайс и зоологическата градина беше домакин на голяма група фармацевти.

Служителите на аптеки Медея оказаха незаменима помощ за развитието на новата част на Арборетума. Въпреки калните условия бяха засадени едро размерни фиданки от дъб, върба, бреза и псевдоцидония. Фармацевтите помогнаха да се ремонтират и почистят високите лехи в зеленчуковата градина. Много работа беше отхвърлена в плевене и разкопаване на лехи за засаждане на многогодишни цветя. Беше създадена билкова градина с лечебни растения.
Участниците са запознаха с работата на ботаническите градини и с богатото разнообразие от видове в Арборетума и с тенденциите за развитие на градска градинарство. 
Служителите на аптеки Медея имаха възможност да спечелят сувенири на Университетски ботанически години в организираната за тях томбола.
Искрено благодарим на ръководството и служителите на аптеки Медея за оказаната помощ! Ще се радваме и за вбъдеще да развиваме започналото днес плодотворно сътрудничество.