Среща с Националната асоциация на разсадниците износители в Италия

Градина: София
Дата на публикуване: 30.11.2022 г.

Представители на Университетски ботанически градини взеха участие в събитие,  под надслов „Възможности за сътрудничество и представяне на италианския цветарски сектор“. То е организирано от Италианската търговска агенция в София в сътрудничество с Посолството на Италия в София, Националната асоциация на разсадниците износители (Италия) и Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ). Събитието се проведе на 30 ноември.  На него бяха представени фирмите от италианския цветарски сектор и българските производители на декоративна растителност и възможностите за сътрудничество между тях.
Представител на Камарата на архитектите в България изнесе лекция на тема „Въздействието на озеленяването в интериора и екстериора на образователните учебни заведения“
Ръководителят на чуждестранните делегации, Марко Орландели, изнесе прзентация за набиращото популярност международно изложение My plant & Garden – International Green Expo. Следващото издание на изложението, насочено към нови технологии в озеленяването и хортикултурата,  ще се проведе през февруари 2023г в Милано.
УБГ участва като член на АПДРБ