УБГ участваха в изложението „Туризъм Експо Дестинация Варна“

Градина: Всички градини
Дата на публикуване: 10.10.2022 г.

Университетски Ботанически Градини взеха участие в ежегодното изложение „Туризъм Експо Дестинация Варна“

       В периода 6 – 9 октомври 2022 г. Университетска ботаническа градина Екопарк Варна взе участие в шестото издание на изложението за бизнес и туризъм „Туризъм Експо Дестинация Варна“. Събитието бе организирано от Министерството на туризма, община Варна, Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и агенция за маркетингови комуникации ProVox.

       Университетска ботаническа градина Варна участва за първи път в изложението и представи пред широката аудитория разнообразните възможности за развитие на екотуризъм и устойчиви социални практики в Екопарка.

       През своите 45 години развитие Екопарк Варна откри много туристически еко атракции с културен, научно-образователен и спортно-развлекателен характер. В съвместната си работа с местни организации и учебни заведения градината организира зелени училища, екскурзоводски и ботанически разходки, уроци по конна езда с инструктор, провежда ежегодно турнир по конен спорт, организира чествания по повод национални и народни празници, обособява зони за рекреация, предлага разходки с традиционна българска писана каруца и предоставя невероятна атмосфера за организиране на традиционни битови и модерни сватби в паркова среда.
 

Автор: Екип УБГ


Фотограф: Екип УБГ