Популярна марка джин пусна на пазара лимитирана серия бутилки в подкрепа на опазването на растенията

Градина: Всички градини
Дата на публикуване: 08.12.2021 г.

The Botanist, занаятчийски сух джин от остров Islay (Шотландия), пусна на пазара лимитирана серия от 5000 бутилки, посветена на опазването на растенията - Plant Conservation Edition. С покупката на всяка бутилка, £5.00 ще бъдат дарявани на BGCI (Botanic Gardens Conservation International) в подкрепа на проекти свързани с биоразнообразието и опазването на растенията по целия свят, което ще даде възможност на 20 ботанически градини да съхранят застрашени растителни видове.
The Botanist е джин, който разчита на растенията в своето производство и вярва в необходимостта от подкрепа на биоразнообразието и действията по опазването му.
Средствата, събрани от продажбата на тези бутилки, ще осигурят финансиране на редица градини във всички краища на света, като Ботаническата градина на Сан Франциско, които се опитват да запазят редки магнолии чрез присаждане, както и да работят с изключително редки дървета, ендемични за Индия и Канада. Уникалният дизайн на етикета и капсулата на бутилката са вдъхновени от рядката флора, която проектът помага да се спаси, включително и на орхидеите в планинските екваториални гори в Мексико, и застрашените канелени дървета (Cinnamomum chemungianum) в Индия. Пакетът включва и етикет с име на растения, който насърчава потребителите да научат повече за растенията у дома.
Лимитираната серия бутилки The Botanist Plant Conservation Edition е в продажба в онлайн магазина на The Botanist, на цена от £37.00.
Повече за инициативата може да видите тук: https://www.bgci.org/news-events/the-botanist-to-release-plant-conservation-edition-gin/
 

Автор: ЦК


Фотограф: BGCI