Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100231 Library:100332 in /home/ubgbgco/public_html/options_db.php on line 6
Рожден ден на сдружение Безопасни детски площадки в УБГ София

Рожден ден на сдружение Безопасни детски площадки в УБГ София

Градина: София
Дата на публикуване: 01.08.2021 г.

В първия, горещ, ден на август, УБГ София беше домакин на петия рожден ден на сдружение Безопасни детски площадки.
Празнична програма с разнообразни дейности предизвика децата в няколко направления. Ботаническа игра за търсене и рисуване на цветя накара децата да обиколят всяко кътче на градината, за да открият търсената багра на растенията. След намирането и нарисуването им, дойде време за сглобяване на модел на цвят, с всички подробности. 
Едва завършили тази задача, децата бързаха да се включат в състезателните игри на БГ Бъди активен, в които забавлението беше комбинирано с научаването на правилата за разделно събиране и рециклиране на отпадъците. 
За най-малките беше предвидено занимание "Магията на семената" за посяване на едногодишно цвете. Разнообразието от показаните семена заинтригува не само малките, така че всеки си тръгна с по една-две торфени саксийки със засято семенце. 
Приятелите ни от Книговище представиха статии от новата медиа за деца "Вижте.бг". Основната дейност на Книговище е да сприятелява децата с книгите, така че заедно четоха и обсъждаха прочетеното. 
Накрая всички се почерпиха с торта, в която имаше скрити съкровища - меденка, пакетче семена, наръчника на сдружение Безопасни детски площадки и ваучер с промокод за Книговище.
Рожденията ден беше отразен от изнесеното студио на "Радиокафе" на  БНР, разположено в сенчестата беседка под големия дъб. 
 Фотограф: Ина Радева