66 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА-БАЛЧИК

Градина: Балчик
Дата на публикуване: 30.07.2021 г.

На 27 юли 2021 г., Университетска ботаническа градина Балчик навърши своите 66 години. Тази година официалното тържество се отбеляза на 30.07.2021 в компанията на представители от Софийския университет, гости от други университети от страната, служители и много приятели.
В Божествената на градина по случай годишнината е подредена изложба от снимки от личния архив на първият ръководител на Университетската ботаническа градина в Балчик, Никола Минчев. Изложбата показва как е изглеждала градината през 70-те години на миналия век.
В чест на създателя на Университетска ботаническа градина – Балчик, акад. Даки Йорданов тържествено служителите поднесоха венец пред паметната му плоча при административната сграда на УБГ.
Празненството започна с приветственото слово на Директора на Университетските ботанически градина - д-р Красимир Косев и концерт на младите изпълнители от студио „Сарандев“ към Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова
Тържеството продължи с градинско парти. Традиционно празникът завърши със заря.
Изказваме огромни благодарности на Димитър Минчев за предоставения снимков архив, на студио „Сарандев“ за приемането на поканата да бъдат наши гости и на всички уважили нашия празник.

Автор: ПС/УБГБк


Фотограф: Екип УБГ