64 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА-БАЛЧИК

Градина: Балчик
Дата на публикуване: 28.07.2019 г.

Университетска ботаническа градина-Балчик отбеляза рождения си ден с концерт

На 27 юли 2019 г., тази събота Университетска ботаническа градина - Балчик отбеляза 64 години от своето създаване в компанията на представители от Софийския университет, гости от други университети от страната, председателя на Балканския екологичен център проф. Анели Неделчева, служители и много приятели.
 
В чест на създателя на Университетска ботаническа градина – Балчик акад. Даки Йорданов тържествено служителите поднесоха венец пред паметната му плоча при административната сграда на УБГ. Цветя бяха поднесени и пред плочите на Чарлз Дарвин, основоположник на Еволюционната теория, и на създател на научната класификация на организмите Карл Линей в градина "Разсадник".
 
Официалните гости бяха посрещнати на главния вход, като всеки получи като комплимент последния брой на сп. "Лист".

Празненството започна с проветственото слово на Директора на Университетска ботанически градина - д-р Красимир Косев и концерт на младите изпълнители от студио „Сарандев“ към Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. Настроението в Божествена градина бе под звученето на български и световни поп и рок вечни хитове.
 
Тържеството продължи с градинско парти. Традиционно празникът завърши със заря.
 
Изказваме огромни благодарности на студио „Сарандев“ за приемането на поканата да бъдат наши гости и им пожелаваме много професионални успехи!
 
 

Автор: ДД/УБГБк


Фотограф: МД/УБГБк