BIG PICNIC: НАУЧНИ ДИСКУСИИ

Градина: София
Категория: BIG PICNIC, Биоразнообразие, Наука, Събития, Храна
Дата на публикуване: 13.05.2018 г.

Софийски фестивал на науката 2018 бе домакин на ботаническа работилница и научни дискусии в рамките на основната си програма

Ученици от 3 и 4 клас и техните преподаватели проявиха интерес към темата градско градинарство и се включиха в тематичния уоркшоп, организиран по проект BIG PICNIC. Учениците дискутираха значението на растенията и биоразнообразието от гледна точка на човека. Здравето и енергията зависи от пълноценната и разнообразна храна. Дали и как можем да отглеждаме храна в града – нашите ученици вече разбраха и предстои да го направят у дома.
За семейната публика представихме две научни дискусии. „Биоразнообразие в чиния“ - какво е хранителното разнообразие на България, както и неговото разпространение и значението му за здравословния начин на живот. Аудиторията се запозна с конкретни продукти и местни общности с техните истории, както и местата, от които могат да се закупят или опитат такива храни.
„Пчелички в града – мисия възможна“. Преустройваме средата на живот, за да бъде по-удобна за нас, забравяйки за останалите обитатели. И все пак – можем ли да поканим пчелите да се чувстват комфортно в градска среда. Какви са ползите от това начинание и в какво е неговия чар дискутираха както участници с опит, така и всички останали любители на меда.