ПЪТУВАЩИ ИЗЛОЖБИ

Градина: София
Категория: BIG PICNIC, Биоразнообразие, Градини, Храна
Дата на публикуване: 23.08.2017 г.

Университетски Ботанически градини като партньор в проект „Big Picnic: големите въпроси” предлагат пътуващи изложби, разработени около темата „градско земеделие"

На 1 и 2 септември 2017 г. в Ботаническата градина в София ще се проведе първата изложба, в която ще бъдат представени и демонстрирани възможностите за отглеждане на ядливи растителни видове в градска среда. Жители и гости на столицата ще се запознаят с малко познати ядливи растения и позабравени традиционни култури, които могат да се отглеждат в нашата страна.
На 1 септември, петък, от 17 часа ще се проведат различни интерактивни демонстрации, кулинарни провокации, тематични дискусии и обмяна на опит. Участието е след предварително записване* на ел.адрес ubg_sofia@abv.bg. Каним всички желаещи да донесат своя любима рецепта за сезонно ястие с продукти, отгледани в България.

Специално за децата на гостите на Ботаник Просеко парти, организирано съвместно с Spensierato на 2 септември, ще има кратки ботанически занимания, посветени на изследване на различните части на растенията, които присъстват на нашата трапеза.

Ценим споделеното мнение и ще се радваме съвместно да провокираме градското население да оцени значимостта на храната, която можем да отглеждаме сами в дома си.
 
Изложбите ще продължат в края на месец септември в Университетски Ботанически градини – Балчик и Варна. Очаквайте подробности.
 

* Моля, изпратете информация за трите имена, възраст и брой придружаващи лица под 18 г. на ел.адрес ubg_sofia@abv.bg до 31 август т.г.