БОТАНИЧЕСКИТЕ ГРАДИНИ В МЛАДЕЖКА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Градина: Всички градини
Дата на публикуване: 18.11.2016 г.

Университетски Ботанически градини символично откриха честванията за 125 годишнината от създаването на първата ботаническа градина в България с включването си в Конференцията

На 17 и 18 ноември 2016 г. в Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се проведе ежегодната Младекжа научна конфереция „Климетнови дни“.
Университетски Ботанически градини символично откриха честванията за 125 годишнината от създаването на първата ботаническа градина в България с включването си в Конференцията. С постер на тема „Етноботаника на лечебните растения в района на север от гр. Варна до с. Дуранкулак, кустос Растителни колекции и хербариум при УБГ Варна – Петя Бойчева представи резултатите от проведени анкети /интервю/ за употребата на лечебните растения от мести жители в района на Северно Черноморско крайбрежие. В постерната секция беше презентирана и дейността на Балкански Екологичен център – Университетска Ботаническа градина Балчик.
В кръглата маса по време на Младежката научна конференция, представители на Ботаническите градини разказаха за международните проекти, по които работят, съвместно с ботанически градини от цяла Европа и Африка, като бе акцентирано на възможностите за виртуално и мобилно обучение, които проект HEI_PLADI предлага на студентите.
Във фестивала, посветен на науката биология - БИОФЕСТ, Ботаническите градини се включиха с тематичен щанд и работилници на тема хранене. Ученици от столичните училища бяха поканени в кратки интерактивни занимания, представящи теми от храненото при растенията - до храната в живота на човека.