61 ГОДИНИ БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА - БАЛЧИК

Градина: Балчик
Категория: Събития
Дата на публикуване: 27.07.2016 г.

Отбелязване на празника на Университетска ботаническа градина - Балчик

На 27 юли 2016 г. Университетска ботаническа градина - Балчик отбеляза 61 години от своето създаване в компанията на представители от Софийския университет, гости от други университети от страната, председател на Балканския екологичен център доц. Анели Неделчева, Института по океанология и Природонаучния музей гр. Варна, служители и много приятели.
Празненството започна с тържественото слово на Директора на Университетска ботанически градина - д-р Красимир Косев и приветствени думи от Декана на Биологическия факултет на Софийския университет доц. д-р Стоян Шишков. Със специални слова бе отбелязан и творческия път на създателя на Ботаническата градина акад. Даки Йорданов и поднасянето на венец в негова чест.
На 27 юли 2016 г. също се отбелязват 1100 г. от успението на Св. Климент Охридски, по случая се откри и изложба, илюстрираща жизнения и творческия му път.
На открита сцена изпълнители от Народно читалище "Васил Левски" гр. Балчик изпълниха малка част от българското фолклорно творчество. Камерен квартет "Алегро" представиха класически и модерни произведения. Тържеството продължи с градинско парти.

Автор: МВ/УБГБк


Фотограф: ПБ/УБГВн