УНИВЕРСИТЕТСКА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА – СОФИЯ БЕ ДОМАКИН НА ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

Градина: София
Категория: Опазване, Събития
Дата на публикуване: 11.05.2016 г.

Днес, 11 май 2016 от 14 часа, бе даден старт на кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“

Сред цъфнали рози, ириси и други пролетни цветя, под сянката на вековния дъб в най-старата Университетска ботаническа градина в сърцето на София, днес - 11 май 2016 от 14 часа бе даден старт на кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Министерството на околната среда и водите е основен партньор в най-мащабната доброволческа акция, която тази година е насрочена за 4 юни. Университетски Ботанически градини от своя страна имат сключено споразумение за сътрудничество с МОСВ в дейностите по опазване на растителните видове и растителните генетични ресурси на България.
Познати и обичани водещи от БТВ разказаха за началото на кампанията и за значението на популяризирането на идеята, че всеки лично е отговорен за запазване чистотата в градовете и природата. Кампанията е ценна с това, че лесно достига до подрастващите и възпитава у тях отговорна грижа.
В обръщението си към гостите и медията Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, отбеляза че през 2016 г. приоритет в почистването ще са защитените територии, които са със специално значение за биологичното разнообразие. На въпроса дали България се е превърнала в по-чисто място за живеене в последните години, тя отговори положително, като изрази желание тази тенденция да продължи.
Събитието бе уважено от Зам.-министъра на земеделието и храните, представители на общини и местната власт.
 

Автор: ЛП


Фотограф: ЛП