ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Градина: Всички градини
Дата на публикуване: 29.12.2015 г.

Директорът на Университетски Ботанически градини д-р Красимир Косев поздравява колеги и приятели


Новогодишно послание от директора на Университетски Ботанически градини д-р Красимир Косев:

Уважаеми колеги и приятели,

В края на една празнична за нас година, когато отбелязваме 60 години от създаването на Университетска Ботаническа градина - Балчик, и в навечерието на Новата 2016 г., на всички желая здраве и спокоен живот. Работата в ботаническите градини е едно голямо предизвикателство за всички нас. Обединява ни любовта към растенията и природата. Без да искаме навлизаме в тънкостите на административни, правни и други науки, за да поддържаме и отстояваме институцията Ботаническа градина, творим и поощряваме деца и млади хора да тръгнат по пътя на науката, работим с колеги от България и света, за да разширяваме полето на знания и умения, да предаваме опита си, като запазваме първоначалната искра на очарование от Растителното Царство.

Скъпи колеги, не мога да Ви обещая че настъпващата година ще бъде свързана със спокойно съществуване на Университетските Ботанически градини, но, вярвам че с обединени усилия, мисъл и действие, нашият път на развитие ще продължи за радост на всички, които обичат природата.

Честита да е Новата година, още веднъж Ви желая здрав дух и реализъм. Както казва Гьоте: „Зелено е дървото на живота”, а ние сме най-близо до него.

Бог да благослови делата ни!д-р Красимир Косев, директор УБГ