Община Балчик посрещна свои гости в Университетска Ботаническа градина Балчик

Градина: Балчик
Категория: Градини, Събития
Дата на публикуване: 13.08.2014 г.

На път за церемонията гостите се насладиха на красотата на Ботаническата градина и на аромата и багрите в розариума

На 12 август 2014 г.в Университетска Ботаническа градина Балчик Община Балчик посрещна 12-членна делегация от Австрия, водена от ерцхерцозите Херта и Шандор Хабсбург-Лотарингски, потомци на румънското кралско семейство. Гостуването им бе във връзка с мероприятие на Община Балчик, по повод връчване на приз „Пламък на мира“. В събитието взеха участие и духовни лица от Варненската митрополия, които осветиха наградата и отслужиха молебен за здраве. Церемонията се състоя в Нимфеума, познат ни и с името  Римска баня, сред красотата и обаянието на флористичното разнообразие на Градината. Интерес към събитието проявиха журналисти от местни и национални медии.

Поради своето географско местоположение Ботаническата градина в Балчик е чест декор за светски събития, организирани от Общината.

Припомняме, че съгласно заповед на Ректора на СУ „Св. Климент Охридски” жителите на град  Балчик посещават Университеска Ботаническа градина без да заплащат входен билет. Теренът на градината е публична държавна собственост и е атрактивно място за разходка и отмора на граждани и гости на страната ни.