Демонстрация на бонсаи, представена от „Бонсай Студио ТТ”

Градина: Балчик
Категория: Градини, Събития
Дата на публикуване: 23.07.2014 г.

В Университетска Ботаническа градина Балчик ще може да се насладите на древното изкуство

В почивните дни – 26 и 27 юли инж. Трифон Трифонов от „Бонсай Студио ТТ” ще представи пред посетителите в Университетска Ботаническа градина Балчик тайните на изкуството на работа, поддръжка и отглеждане на бонсаи. Демонстрациите ще се провеждат от 10 до 12:30 часа в градина Разсадника. Любителите ще имат възможност и да се консултират за своите малки дръвчета.

Думата „бонсай” от японски се превежда като градинарство в поднос. Това е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, както и мъх като допълващ елемент. Съвременното изкуство бонсай води началото си от Китай и е отпреди повече от 2 века.

Историята на бонсай изскуството в България датира от края на седемдесетте години на миналия век с внесените няколко бонсая при откриването на Японския хотел в гр.София за проектираната от Кишо Корукава японска градина. По късно в Лесотехническият институт работи клуб по бонсай с участието на няколко студенти и преподаватели, заедно с г-н Трифон Трифонов, сега управител на фирма „Хоум Гарден ТТ” ЕООД, тогава все още студент.