ЕНЬОВДЕН В УНИВЕРСИТЕТСКА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА ГР. СОФИЯ

Градина: София
Категория: Биоразнообразие, Събития, Храна
Дата на публикуване: 25.06.2014 г.

Университетска Ботаническа градина гр. София и „Софийска вода“ отбелязаха със столичани и гости на града празника на билките и слънцето

Университетска Ботаническа градина гр. София и „Софийска вода“ предложиха на столичани и гости на града празник на билките и слънцето, днес - 24 юни от 10.30 до 13.00 ч. Според поверията, набраните на този ден билки имат най-голяма лечебна силa. Затова в ранни зори подготвихме букет от лечебни растения и подправки от нашата Аптекарската градина и подредихме тематична изложба в праковата част. Запознахме своите гости с традиционното, познатото и не толкова известно приложение на билките в нашия живот и бит. Говорихме си за естествените местообитания на тези растения, за лечебните и хранителните им свойства, за аромата и декоративните им качества.

Най-малките посетители на Градината се настаниха в прохладата на летния дъб, за да послушат една ботаническа приказка. Видяха и демонстрация на багрене на тъкани.

Всички, които решиха да се откъснат от забързания градски график, и се отбиха при нас, изпиха и чаша топъл ароматен чай по техен вкус.

Събитието, което се провежда за трети път, е част от поредицата инициативи на „Софийска вода” за насърчаване на зелените идеи и опазването на природата.