АКАДЕМИЧНО ТЪРЖЕСТВО В УБГ-БАЛЧИК

Градина: Балчик
Категория: Градини, Събития
Дата на публикуване: 26.07.2013 г.

На 27 юли 2013г. Университетска ботаническа градина гр. Балчик отбелязва годишнина от съдаването си. Градината е създадена през 1955 г. по инициатива на акад.Даки Йорданов. Тържеството е посветено на 125 годишнината на СУ „Св. Климент Охридски” и 120 години от рождението на акад.Даки Йорданов. Ще бъдат открити две изложби: 
„Балчик – тихото пристанище”, организирана съвместно от Държавна агенция "Архиви" на РБългария, Националия архив на Румъния и Универститетските ботанически градини. Втората изложба е посветена на 125 годишнината на СУ „Св. Климент Охридски”.
Екипът на музея на СУ „Св.Климент Охридски” е подготвил и представя постерна изложба на уникални документи, свързани с живота и делото на акад.Даки Йорданов, историята и възпитаниците на СУ „Св.Климент Охридски”. Тази изложба посетителите могат да видят в постоянната експозиция от тропически и субтропични растения.
Тържеството ще бъде открито в 19 ч. с академично шествие. Академично слово за акад.Даки Йорданов ще произнесе проф.д-р  Димитър Иванов.