ГОСТИ В УБГ - БАЛЧИК

Градина: Балчик
Категория: Градини, Обучения
Дата на публикуване: 26.04.2013 г.

В седмицата, в която отбелязваме Деня на Земята и в навечерието на Цветница, Университетската ботаническа градина в Балчик посреща специални гости

На 25.04. за 6-ти пореден път в Градината гостуваха всичките 134 възпитаници на ЦДГ №8 "Бодра Смяна" от гр. Добрич. По традиция най напред специалистите на градината се разходиха с малките си гости и по най-достъпен начин им изнесоха първия им открит урок по ботаника, а след това децата отправиха специален поздрав - концерт за колектива на Университетска Ботаническа градина. Пак по традиция, децата ни подариха изработен от тях цветен колаж. Този ден сред цветната красота е особен, както за децата, така и за служителите на градината. Посещението беше и част от учебна практика на студентите по детска педагогика.

Специалистите на Градината проведоха среща и с 30 учители от България, Великобритания и Италия, които дойдоха на посещение в УБГ в същия ден. Участниците в проекта разработват екологични практики по проект "Нови Хоризонти", ръководен от ЦДГ №28 гр. Добрич. По време на ботаническата разходка гостите бяха запознати, освен с растителното разнообразие, за което се грижат служителите на Градината, така също и с дейностите и приоритетите на УБГ - образователни, природозащитни и познавателни.

На 26.04. отново имаше посещение с обучителна цел - проведена беше среща с участниците в проекта "Path to the past", който има културно - историческа насоченост. Разработката е на представители на шест държави - България, Турция, Латвия, Полша, Англия и Румъния. Организатор на обучението е ЦДГ №18 "Дора Габе" гр. Добрич.

alt

altaltalt